matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Określ medianę
Paweł:
Określ medianę zestawu: 2,8,3,2,a,1 w zależności od parametru a
27 kwi 11:19
Jolanta:
1,2,2,3,8 Jeżeli a≤2
2+2
1,a,2,2,3,8 mediana =
=2
2
Jeżeli a≥3
2+3
1,2,2,3,a,8. Mediana=
=2,5
2
16 cze 12:55