wielomiany
ania: Jak obliczyc wyznacz wartosc parametru a tak aby liczba r byla pierwiastkiem wielomianu w(x)
jesli r= −1
w(x)= x4 − (a+1)x3+ ax−2
27 kwi 08:18
R2D2: (−1)4 − (a+1)*(−1)3 + a * (−1) − 2 = 0
i obliczasz
27 kwi 10:16
ania: ale wtedy wychodzi mi 0=0 czyli nieskonczenie wiele rozwiazan?
28 kwi 06:48
ania: Jak obliczyc wyznacz wartosc parametru a tak aby liczba r byla pierwiastkiem wielomianu w(x)
jesli r= −1 w(x)= x4 − (a+1)x3+ ax−2
wiem ze mam podstawic −1 pod x i wyliczyc a ale wychodzi mi 0=0 nieskonczenie wiele rozwiazan?
28 kwi 12:01
energol: czyli wielomian zawsze bedzie miał jedno pierwiastek równy −1 dla a∊R
28 kwi 22:09
P10D: Praca dodatkowa dla każdego. 15 zł / h. Wprowadzanie danych na stronach www, wypełnianie ankiet
internetowych. 3−5 godzin dziennie. Krótkie CV proszę kierować pod adres mailowy:
agnescio@wp.pl
28 gru 15:14