POMOCY
karola: Ciąg a, b, c jest arytmetyczny i a + b + c = 33 . Ciąg (a, b+3, c+13) jest geometryczny.
Oblicz a, b i c.
26 kwi 22:06
ICSP: Trzy razy to robiłem musi być gdzieś na forum.
26 kwi 22:08
Grześ: zapisz układ:
a+b+c=33 ⇒ 3b=33 b=11
2b=a+c
(b+3)2=a(c+13)
26 kwi 22:08
26 kwi 22:13
ICSP: identyczne wystarczy tylko pszukać.
26 kwi 22:14
karola: OJ DZIEKUJE CI ŚLICZNIE
26 kwi 22:17
ICSP: proszę bardzo

Chociaż raz dostać podziękowania. Dzisiaj rozwiązałem jedno zadanko i nawet podziękowań nie
dostałem:(
26 kwi 22:18