Ciągi.
ana01: Jak sprawdzić, że ciąg jest arytmetyczny lub geometryczny? Proszę o dokładne wyjaśnienie.
26 kwi 20:52
Filip: Ciąg jest geometryczny jeśli spełnia warunek:
an2=an−1*an+2
Ciąg jest geometryczny jeśli spełnia warunek:
an=an−1+an+2/2
26 kwi 21:13
Filip: Ciąg jest geometryczny jeśli spełnia warunek:
an2=an−1*an+2
Ciąg jest arytmetyczny* jeśli spełnia warunek:
an=an−1+an+2/2
26 kwi 21:14
Mati: Lub przez różnicę, tzn...
n+1 − n
jeśli równa się liczbą to jest arytmetyczny
jesli jest liczbą z x czy tam z n to jest geometryczny
26 kwi 21:14
marta: An=3n+1
10 sty 12:47
J: Oblicz różnicę: an+1 − an
10 sty 12:51