Logarytmy
A: Oblicz :
a) log
2 80 + log
2 01 =
b) log
2 7 − log
2 56 =
Proszę nie tylko o wyniki ale po kolei jak się robi
26 kwi 20:42
ICSP: 01 = 1

log
2 80 = log
2 8 + log
2 10 = 3 + log
2 10
| | 7 | | 1 | |
log2 7 − log2 56 = log2 |
| = log2 |
| = −3 |
| | 56 | | 8 | |
26 kwi 20:43
A: Dzięki
26 kwi 20:51
A: To pierwsze jest dokończone ?
26 kwi 20:52
ICSP: nom chyba że źle przepisałaś.
26 kwi 20:53
R2D2: mysle ze powinno byc 0,1
wiec log280 + log20,1 = log2(80*0,1) = log28 = 3
26 kwi 20:57
A: Tak jest napisane ale chyba powinno być tak jak mówisz .
Dziękuje za rozwiązanie .
26 kwi 21:02
POL: log2 80 + log2 0,1 =
12 wrz 15:38