prawdopodobienstwo
robert k: W urnie znajduje sie 5 kul bialych i 8 czarnych losujemy kolejno bez zwracania dwie kule. Na
ile sposobow mozna dokonac tego losowania, tak aby wylosowac dwie kule jednokolorowe ?
omega mam 156
a teraz A= 40 czy 80 ?
kombinacja 1 z 5* kombinacja 1 z 8 + kombinacja 1 z 8 * kombinacja 1 z 5 =80?
czy kombinacja 1 z 5* kombinacja 1 z 8 =40 wystarczy?
26 kwi 19:57
robert k: sory miało być dwie kule różnych kolorów
26 kwi 20:04
madzia: czemu dwa razy
26 kwi 20:21
Damian: napisales na ile sosobow mozna to dokonac to po co liczysz omege?
omege liczy sie tylko do prawdopodobienstwa
napisz o co chodzi to ci zrobie
26 kwi 20:24
robert k: W urnie znajduje sie 5 kul bialych i 8 czarnych losujemy kolejno bez zwracania dwie kule. Na
ile sposobow mozna dokonac tego losowania, tak aby wylosowac dwie kule różnokolorowe ?
zastanawiam sie jaka odpowiedz jest poprawna czy 40 czy 80?
26 kwi 20:25