zadania zamknięte
iwcia77: Suma 16 poczatkowych kolejnych wyrazow ciągu arytmetycznego w którym a1=0,5 i r =2
wynosiA.496,B.15,5,C.31,D248
Suma pięciu poczatkowych kolejnych wyrazów ciagu geometrycznego w którym a1=−2 i q=3
wynosi:A.−242,B.20,C.121,D.−80
Pierwszy wyraz ciągu geometycznego a6=32/27 i q=−2/3 jest równy:A.9,B.−9,C.3,D.−3
Jedenasty wyraz ciagu arytmetycznego w ktorym a1=10 i r=−2 jest równy:A.−12,B.30,C.0,D.−10
Piąty wyraz ciagu geometrycznego w którym a1=10 i q=−3 jest równy A.810,B.−2,C.−810,D.−2430
26 kwi 19:28
kachamacha: a wzory znamy?
26 kwi 19:32