matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy! :D
banan!:
Dany jest wielomian f(x)=−2x
2
+16x−3. Przedstaw ten wielomian w postaci kanonicznej.
26 kwi 18:34
Kaska:
Δ=256+24=280 p=−16/4=4 Q=−280/8=35 f(x)=−2
2
(x−4)+35
26 kwi 18:41