pomocy
kaska: A(−3,4) B(5,−2) Są sąsiednimi wierzchołkami kwadratu, promień koła wpisanego w ten kwadrat
jest równy ..
26 kwi 17:46
improwizatorka:

obliczamy dlugosc boku kwadratu stosujac wzor na dlugosc odcinka.Dodaje rysunek do zadania
ktory zobrazuje,ze promien kola wpisanego w ten kwadrat wynosi poloze dlugosci boku tego
trojkata.

i wlala zadanie gotowe

rozowa linia to wlasnie promien tego kola. goraco
zachecam do rysowania rysunkow gdyz to bardzo dobra metoda na zadania bo zazwyczaj na rysunku
doskonale widac co nalezy liczyc,
26 kwi 17:58
Bigosek: |AB| = √(5+3)2 + (−2 − 4)2
|AB| = √100
|AB| = 10
r = 5, bo średnica okręgu wpisanego w kwadrat jest równa długości jego boku
26 kwi 18:02
kaska: baaardzo dziekuje
26 kwi 18:27