1.Dziekuje tym którzy mi pomogli i będa w stanie pomóc
Rozwiaż rownanie i nierównośćpamiętaj
o załozeniach a) x 2x+5
−−−−−− = −−−−−−− b)2x−5
x−2 x+2 −−−−−−−− <o
4x+8
2.naszkicuj wykres funkcji f(x)=−3
−−−−−−−− podaj jej dziedzine,zbiór
wartości,przedzialy monotoniczności
x oraz oblicz f(x)(−1
−−−−−−
zapisz wzór funkcji g(x) ktorej wykres
2)
powstał z przesunięcia funkcji f(x) o 3
jednostki w lewo i 2 do góry
| x | 2x + 5 | |||
a) | = | |||
| x −2 | x + 2 |
| 2x − 5 | ||
b) | < 0 | |
| 4x + 8 |
| 5 | ||
2(x − | )(4x + 8) < 0 | |
| 2 |
| 5 | ||
8(x − | )(x + 2) < 0 | |
| 2 |
| 5 | ||
x2 = | ||
| 3 |
| 5 | 5 | |||
x2 = | i x ∊ R | {−2, 2} ⇒ x ∊ { | } | ||
| 3 | 3 |