zadania otwrte
iwcia77: oblicz jaki dochód przyniesie ci po trzech latach lokata 5000 zł która jest oprocentowana w
stosunku rocznym w wysokości 6% a odsetki są kapitalizowane co pół roku
liczby(−1,x+2,2x+1)w podanej kolejności tworza ciąg geometryczny. obliczx a nastepnie wyznacz
wyrazy tego ciągu
Liczby (8,a,b)są trzema kolejnymi wyrazami malejacego ciagu geometrycznego a liczby (a,b,−1)są
trzema kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego.Oblicz a i b oraz czwarty wyraz podanego ciagu
geometrycznego
26 kwi 15:15
26 kwi 15:21
Marcin W: zad 1) 1,03
6*5000−5000=....
| | 2x+1 | |
zad 2) −x−2= |
| rozwiazac podstawic.... |
| | x+2 | |
26 kwi 15:22
26 kwi 15:23
Marcin W: zad 3 )
a<b zalozenie
b−a=−1−b
rozwiazac powyzszy uklad
26 kwi 15:23
Marcin W: odwrotnie zalozenie
26 kwi 15:24