Wykaż tożsamość (dziekuje )
mloda170:
cos2x + tg2xcos2x=2
26 kwi 15:08
sowa:
nie jest tożsamością
bo
| | sin2x | |
L= cos2x + |
| *cos2x= cos2x +sin2x = 1
|
| | cos2x | |
L≠ P
26 kwi 15:10
Marcin W: | | Sin2x | |
Nie powinno byc tak ? L=cos2x+ |
| cos2x=1=P |
| | cos2x | |
26 kwi 15:12
Waldek: Marcinie, ale prawa strona = 2.
26 kwi 15:13
Marcin W: u mnie 1

dlatego zapytaklem czy nie powinno byc w tresci zadania =1

albo moze bylo
polecenie inne "Sprawdź" czy jest tożsamoscią
26 kwi 15:15
Waldek: No bo faktycznie nie wychodzi inaczej niż 1
26 kwi 15:15
Marcin W: wtedy odpowiedź jest "podana równość nie jest tożsamością" choć to byłoby w sprzeczności z
poleceniem "wykaż tożsamość " mówiącą że równość jest prawdziwa
26 kwi 15:16
Marcin W: Waldek albo źle poeta napisał treść zdania albo źle równanie przepisał autor
26 kwi 15:17
Waldek: 
Tak jest...
26 kwi 15:17
mloda170: Kurde .. rzeczywiście jest w zadaniu 1

sorki
27 kwi 14:54