matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tozsamosc
renaia145:
sprawdz tozsamosc 1− sin alfa=ctg alfa−cos alfa przez ctgalfa
26 kwi 15:04
rumpek:
ctgα − cosα
1 − sinα =
ctgα
Tak o?
26 kwi 15:05
Kevin:
α=x
cosx
1−sinx=ctgx−
− taka tożsamość ?
ctgx
26 kwi 15:05
Kava:
ctgx−cosx
1−sinx=
ctgx
π
D∊R\{
+ kπ}
2
cosx
−cosx
sinx
cosx−sinxcosx
sinx
P=
=
*
=
cosx
sinx
sinx
cosx
cosx−sinxcosx
cosx(1−sinx)
=
=1−sinx
cosx
cosx
L=P
26 kwi 15:16