matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojmian
domino:
sprawdzi ktos trójmian kwadratowy czy jest dobrze rozwiazany? y=3x
2
−6x+5 a=3 b=−6 c=5 Δ=b
2
−4ac−(−6)
2
−4
2
3
2
+5=36−60=−24 Δ<0
26 kwi 14:41
Marcin W:
delta ok
26 kwi 14:42
domino:
ok dzieki a co mam dalej zrobic?
26 kwi 14:43