trojmian
domino: 26 kwi 10:24domino: czy moze ktos sprawdzic badz poprawic?
a=3 b=−6 c=5
Δb2 −4ac
Δ=62−423262Δ=36−40
Δ=4
√Δ=2
czy dobrze sprawdziłem trójmian kwadratowy?
26 kwi 11:07domino: CZY KTOS SPRAWDZI CZY DOBRZE ZROBILEM ZADANIE
26 kwi 11:28domino: y=3x2−6x+5
26 kwi 13:15
test: a mozesz to normalnie napisac?
26 kwi 13:16
domino: czyli zle?
26 kwi 13:17
test: nie wiem czy zle bo ja tu nie wiem co czytam
co to niby jest 423262Δ?
26 kwi 13:18
domino: to ma byc Δ=62−42+5
teraz dobrze?
26 kwi 13:21
test: Δ=b2−4ac
Δ=(−6)2 − 4 * 3 * 5
Δ=36 − 60 = −24
brak pierwiastkow
26 kwi 13:23
domino: czyli nad 4 3 i 5 mam dodac pierwiastek?
26 kwi 13:24
test: nie
jak masz Δ < 0 to nie obliczasz x1 i x2 (nazywane pierwiastkami)
a jakby byla Δ≥0 to jeszcze musialbys liczyc dalej
26 kwi 13:27
domino: o boze nie rozumie tego
26 kwi 13:27
26 kwi 13:32
domino: ok zaraz spróbuje jeszcze raz
26 kwi 13:35