....
ewa: (x=3)(x−5)2>0
26 kwi 12:37
Qba101: (x−3)(x−5)
2>0
pewnie miał być tam minus

x∊(3,5)u(5,+
∞) tak mi się wydaje.
26 kwi 12:39
ICSP: (x−3)(x−5) > 0 ⇔ x ∊ (−∞;3) suma (5;+∞)
26 kwi 12:40
Kejt: czemu zjadłeś potęgę..?
26 kwi 12:41
ICSP: a tam jest kwadrat

26 kwi 12:41
ICSP: no to x ∊ (3;+∞)/{5}
26 kwi 12:42
Kejt: smacznego
26 kwi 12:42
ewa: nie rozumie:(
26 kwi 14:14
mathem47: Miejsca zerowe lewej strony nierówności to: x=3 oraz x=5−pierwiastek dwukrotny.Wię rysowana
krzywa "odbija" sie przy 5.Odp.x ∊ (3;∞)\{5}
26 kwi 14:26
Wojteq66:

może teraz łatwiej
26 kwi 14:39