matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba przeciwna
Kasia18:
Wskaż liczbę przeciwną do x, gdy x:1
2
3
=2
26 kwi 12:16
Kejt:
x
=2?
2
1
3
26 kwi 12:17
Kasia18:
tak, wynik ma wyjść −
10
3
26 kwi 12:19
Kejt:
2
x=2*1
3
5
x=2*
3
10
x=
3
liczba przeciwna czyli −x:
10
−x=−
3
26 kwi 12:20
Kasia18:
dziękujee
26 kwi 12:22
paulina:
x=1/4+2/3
5 wrz 18:16