matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY!
gosia:
Wyznacz dziedzinę funkcji f(x)=√3x2 − 2x
26 kwi 11:52
gosia:
pierwiastek jest nad wszystkim
26 kwi 11:53
John:
3x
2
− 2x ≥ 0 x(3x−2) >= 0 x=0 lub 3x−2=0 3x=2
2
x=
3
2
D = (−
∞
,0> U <
,
∞
)
3
26 kwi 12:43
Kejt:
https://matematykaszkolna.pl/forum/93029.html
26 kwi 12:44