:)
Adam: mam problem z zadankiem z ciagami
dany jest ciag an=5n−10 oraz ciag bn zadany wzorem rekurencyjnym b1=2, ban+1=5bn dla
n≥1
a) uzasadnij ze ciag aan jest armtyetyczny,m a ciag ban jest geometryczny
b) wyznacz wzor rekurencyjny ciagu an oraz wzor ogolny ciagu bn
c) zbadaj monotonicznosc ciagu cn gdzie cn =an+bn
26 kwi 11:32
Adam: tam ma byc bn+1 bez a ( niespecjalnie napisalem 2x a w dwóch miejscach)
26 kwi 11:33
Adam: wytłumaczy ktoś, prosze
26 kwi 11:52
Adam: moze jakas wskazowke chociaz?
26 kwi 11:55
Adam: pomoże ktoś?
26 kwi 12:05
Adam: grr nie umie chwycic tego zadania z zadnej strony
26 kwi 12:10
Adam: ponawiam
26 kwi 12:12
Adam: bardzo prosze o pomoc
26 kwi 12:17