matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o POMOC
Kajto:
Wyznacz dziedzinę funkcji f(x)=
√
3x
2
− 2x
26 kwi 11:12
Stachu:
3x
2
−2x>0
26 kwi 12:08
Kejt:
źle. 3x
2
−2x≥0
26 kwi 12:11
Kejt:
3x
2
−2x≥0 x(3x−2)≥0 x=0 v 3x−2=0 3x=2
2
x=
3
2
x∊(−
∞
;0>∪<
;+
∞
)
3
26 kwi 12:14