zadanko
Bacha: wyliczy mi ktoś krok po kroku?
16√3/x*x*√3
25 kwi 23:48
bacha: up
26 kwi 10:29
tomek: mogłabyś to rozpisać jaśniej czy to tak wygląda?
26 kwi 10:35
tomek: jeżeli tak to x sie skraca, zostaje 16√3 * √3 z czego wychodzi
16 * 3 a co sie równa 48
26 kwi 10:36
26 kwi 10:55
bacha: oi tyle że za tym równaniem ma być jeszcze =32
26 kwi 10:57
bart: no ok.. ale czemu to sie rowna?
26 kwi 11:01
bacha: no z tego równania trzeba x wyliczyć tyle ze ja nie za bardzo wiem jak....
26 kwi 11:03
bart: jaki nieogar .. "rownosc" czyli musi wystepowac taki znaczek "=" poznajesz?
26 kwi 11:07
Marta:
| 16√3 | |
| = 32 / * (x*x*√3) |
| x*x*√3 | |
16
√3 = 32(x
2√3) / 32
0.5
√3 = x
2√3 /
√3
0.5 = x
2
√0.5 = x
Ja bym to tak zrobiła ale lepiej sprawdźcie jeżeli tak wyglądał ten przykład
26 kwi 11:21
Marta: spr.
L= P
po sprawdzeniu wychodzi więc raczej tak miało wyjść

mam nadzieje że rozumiesz
26 kwi 11:27