równania
M.: w konkursie matematycznym uczniowie mieli do rozwiązania 20 zadań tekstowych. za podanie
prawidłowej odp uczen otrzymywal 1 pkt, a za podanie złej tracił 0,5 pkt. karolina
rozwiązała wszystkie zadania i otrzymała
11 pkt. ile zadan zrobiła poprawnie. prosze o pomoc....
25 lut 18:12
Basia:
x - zadania rozwiązane poprawnie
y - zadania rozwiązane błędnie
x,y∈N
x+y = 20
x*1 + y*(-0,5) = 11
x+y = 20
x - 0,5y = 11 /*2
x + y = 20
2x - y = 22
------------------
3x = 42
x = 14
14 poprawnie
6 błędnie
25 lut 18:32
M.: wielkie dzięki. juz wiem gdzie robiłam błąd
26 lut 18:19