prosze rozwiazac
iga2: f(x)=−7(x−5)do kwadratu +3
Wykres funkcji ma dwa punkty wspólne z prostą o równaniu ?
25 kwi 22:26
ICSP: ma dwa punkty wspólne z ∞ ilością prostych.
25 kwi 22:26
iga2: niestety nie ma takiego rozwiązania
jest y=8
y=6
y=−4
y=2
25 kwi 22:30
ICSP: y = −4 oraz y = 2
25 kwi 22:31
M4ciek:
p = 5 , q = 3 ⇒ W = [5,3] , a < 0
Pasuje mi y = 2 i y = −4
25 kwi 22:33
iga2: ale trzeba tylko jedno wybrać i jak można to prosze o rozwiązanie
25 kwi 22:34
Qba101: wystarczy że y<3 tak więc te proste to y=−4 i y=2 chyba że jeszcze coś jest w poleceniu.
25 kwi 22:35
iga2: ok już mam dzięki
25 kwi 22:35