prosze bardzo o rozwiazanie
iga2: środek okręgu jest równy
x kwadrat+y kwadrat+4x−6y−2011=0
25 kwi 22:10
Natalia: no dorbze ale co masz zrobic w tym zadaniu?
25 kwi 22:13
Mati: x2 + y2 +4x −6y−2011=0 od razu lepiej wygląda. Właśnie, co masz z tym zrobić?
25 kwi 22:15
pytanie: x2 + y2 + 4x − 6y − 2011 = 0
x2 + 4x + 4 + y2 − 6y + 9 − 1998 = 0
(x+2)2 + (y−3)2 = 1998
S = (−2, 3)
25 kwi 22:16
iga2: obliczyć
25 kwi 22:17
pytanie: no to juz jest
25 kwi 22:18
iga2: dzięki bardzo
25 kwi 22:19
azo.justyna: tak jest2x^
25 kwi 22:21