matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze rozwiazanie
Ula:
rozwiąż 10x−6 w ułamku pod spodem 2
25 kwi 21:53
Kejt:
i co dalej..?z tym to można tylko:
10x−6
=5x−3
2
25 kwi 21:55
pytanie:
zakladajac ze tam powinno byc jeszcze = 0 :
10x−6
=0
2
10x−6=0 10x=6
6
3
x=
=
10
5
25 kwi 21:55