matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o rozwiązanie
Ula:
punkty A(−3,4) B(5,−2) są sąsiednimi wierzchołkami kwadratu. Promień koła wpisanego w kwadrat jest równy ?
25 kwi 21:02
sowa:
1
r=
|AB|
2
|AB|=
√
64+36
= 10 r=........
25 kwi 21:05