matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
Kiniaa:
Udowodnij, że dwie proste y = m1x + b1 oraz y = m2x + b2 są prostopadłe wtedy i tylko wtedy, gdy m1 m2 = 1
25 kwi 20:23
Qba101:
powinno być chyba <=> m
1
*m
2
=−1 zgodnie z definicją
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html,
a jeśli tak to wystarczy się powołać na to twierdzenie.
25 kwi 20:50