prawdopodobienstwo
michal: rzucamy trzy razy moneta symetryczna prawdopodobienstwo uzyskania dokładnie dwóch orłów jest
równe

?
Prosze o zrobienie tego przykładu poprzez dzrewko bo tylko taka mozliwość i rozwiazanie mnie
interesuje i czy istnieje takie rozwiazanie
25 kwi 19:34
sowa:
Po co Ci to "drzewko" ?
|Ω|= 2
3=8
A= {(O,O,R) (O,R,O) (R,O,O)}
|A|= 3
25 kwi 19:43
peter:

P(A)1/2*1/2*1/2+1/2*1/2*1/2=2/8
chyba dobrze
25 kwi 19:52
peter: jednak źle xD zapomniałem o jednej możliwości i ma być 3/8
25 kwi 19:53