matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mam problem z taką całką, proszę o pomoc
hsv2:
e
x
∫
e
x
+4e
−
x
25 kwi 19:26
think:
e
x
= t e
x
dx = dt
dt
t
∫
= ∫
dt
4
t +
t
t
2
+ 4
25 kwi 20:03
think:
a z tą sobie już poradzisz?
25 kwi 20:03
hsv2:
dzięki wielkie tak mi właśnie wyszło przed chwilą
25 kwi 20:06
think:
U welcome
25 kwi 20:08