waaaażneee
nayu: hej mam tu pare zadań które usze mieć rozwiązane na jutro
1.
janek i radek trenują na tporze kolarskim. Janek przejeżdża cały tor w czasie 90s a Radek w
72s. Chłopcy rozpoczynają trening wspólnym startem. po jakim najkrutrzym czasie chłopcy
spotkają się znów na linii startu?
2.
zbiorem rozwiązań nierówności |x + 2|< 5 jest przedział ... .( chodzi o to że jest to razem z
5)
3. zbiór liczb na osi liczbowej , których odległość od liczby 2 jest równa 6, można opisać
równaniem...
proszę o dokładne wytłumaczenie .
−
25 kwi 19:11
nayu: prooszę niech i ktoś to wyjasni

!
25 kwi 20:21
jurgen: jutro nie ma szkoly osle
25 kwi 20:47
jurgen: zad 2
x ∊ (−8,2)
zad 3
|x − 6|< 2
zad1 napisz po polsku bo nie moge rozszyfrowac
25 kwi 20:55
pytanie: zad3
|x−2|=6
25 kwi 20:59
sowa:

2) x€ < −7, 3>
3) | x −2 | = 6
1/ różnica czasu na jedno okrążenie toru wynosi 90s −72 s= 18 s
co oznacza,że....... kiedy Janek zrobi 4 okrążenia, to Radek 5 okrążeń
zatem spotkają się ponownie po : 4*90s = 5*72s = 360s= 6 min od chwili startu
25 kwi 21:00
pytanie: zad2
|x+2|<5
x+2<5
x<3
x+2>−5
x>−7
x∊(−7,3)
25 kwi 21:01
nayu: dzięki
25 kwi 22:05