f.logarytmiczna
stokrotka: Funkcja f określona jest wzorem f(x)=|log283√x+ log243√x +log223√x|
Podaj te wartości parametru m dla których równanie ma dwa rozwiązania mniejsze od 1.
po rozpisaniu wyszlo mi f(x)=|6+log2x|
jak dalej zrobic ?
25 kwi 18:14
stokrotka:
25 kwi 18:37
;): Narysuj ten wykres
25 kwi 19:58
stokrotka:

narysowalam go.. tzn. wlasnie nie wiem czy dobrze. bo nie wszystkie wartosci moge obliczyc...
to by lecialo jakos tak jak na rysunku..
bo mam x∊(0,1) i wtedy y=−6−log
2x
x∊(1,+
∞) i wtdy y=6+log
2x
25 kwi 20:11
stokrotka: i przy tej kropce na dole jest −5. nie wiem czy ona bd niżej sięgać. w ogole nie wiem jak to
sprawdzic− dlatego chcialam zeby ktos mi wytlumaczyl
25 kwi 20:13
;): Ale nie widzę żebyś odbiła go przecież masz y = |log2x + 6|
25 kwi 20:13
25 kwi 20:16
stokrotka:

i funkcja na czerwono to ta prawidłowa, dobrze?
25 kwi 20:45
stokrotka: wiem,ze to troche krzywe,ale ciezko sie tutaj rysuje
25 kwi 20:45
stokrotka: ok juz wiem o co chodzi

wyszlo mi, dziekuje
25 kwi 20:47
wojtek: W jaki sposób dochodzi się do postaci y=|log2x+6| ?
Mógłby ktoś rozpisać?
24 mar 13:42
wojtek: Dobra, rozkminiłem (proste

), a czy jedynka na pewno nie należy do dziedziny?
24 mar 13:46