Prawdopodobienstwo
Dawid: P(A'/\B')=12 P(A')=23 P(A/\B)= 14 oblicz P(B) i P(A'/\B)
moze ktos mi to wytlumaczyc?
25 kwi 16:43
Godzio:
| | 1 | | 1 | |
P(A'∩B') = 1 − P(AUB) = |
| ⇒ P(AUB) = |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
P(AUB) = P(A) + P(B) − P(A∩B) ⇒ P(B) = |
| + |
| − |
| = ... |
| | 2 | | 4 | | 3 | |
P(A'∩B) = P(B) − P(A∩B) = ...
25 kwi 16:47
Dawid: a skad P(B) masz?
25 kwi 16:51
Dawid: nie p(B) tylko P(A/\B)
25 kwi 16:53
Godzio:
P(AUB) = P(A) + P(B) − P(A∩B) ⇒ P(B) = P(AUB) + P(A∩B) − P(A) = ...
25 kwi 16:53
Dawid: kurde wiem zamieszalem juz calkie m sory
25 kwi 16:53
Dawid: dzieki
25 kwi 16:53
Dawid: a jeszcze jedno pytnie
25 kwi 16:55
Dawid: jak sie liczy takie cos P(A/B)=P(B/A) P(AUB)=1/2 P(A/\B)=1/4 i jak z tego P(B) policzyc ?
25 kwi 16:56
Godzio:
P(A − B) = P(A) − P(A∩B)
P(B − A) = P(B) − P(A∩B)
⇒ P(A) = P(B)
Dalej sobie poradzisz ?
25 kwi 16:58
M4ciek: Godziu którego masz fizykę

?
25 kwi 16:58
Godzio:
12.05
25 kwi 17:01
M4ciek: A niemiecki?
25 kwi 17:02
Dawid: nom 2P(B)=P(AUB)+P(A/\B) ?
25 kwi 17:02
Godzio:
11.05, a ustny nie pamiętam
25 kwi 17:03
Godzio:
Tak
25 kwi 17:03
M4ciek:
Ja mam 04,05,06 i tydzień przerwy na 13 w piątek
25 kwi 17:04
Dawid: ok dzieki

mam nadzieje ze dalej juz dam rade
25 kwi 17:04