pytanie
roman: jak mamy 4 *
√65 to wg mnie się równa
√260 a w odpowiedziach jest 2
√260 po co i skąd ta
dwójka to nie wiem
mógłby mi ktoś to wytłumaczyć >?
z góry dziękuję
25 kwi 16:26
ICSP: 4 = √16
√16 * √65 = √ 16 * 65 = √4 * 260 = √4 * √260 = 2√260
25 kwi 16:30
M4ciek:
2
√260 =
√260 * 4 =
√1040
coś chyba źle spisałeś

Na pewno 4
√65 ≠ √260
25 kwi 16:30
M4ciek: Chyba ,żeby tak na to patrzyć
25 kwi 16:32
roman: ICSP mi już to bdb wytłumaczył dziękuje
M4aciek to co napisałes to ja tak wliczyłem [ oczywiście blędnie ...]
niech mi ktos powie co musze zrobic zeby liczyc tak jak Wy >?
25 kwi 16:32
M4ciek:
2√260 = √260 * 4 = √1040 = √16 * √65 = 4√65
25 kwi 16:34
roman: tak tak
25 kwi 16:35