matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.logiarytmiczna
stokrotka:
mam do narysowania taki wykres:
1
g(x)=(
)
−log
2
x
2
i rozpisalam: log
2
x≥0 x∊(1,+
∞
) i wtedy g(x)=2
−log
2
x
i co z tym dalej? co z tym minusem? moge to jakos dalej rozpisac? log
2
x<0 x∊(0,1) i wtedy: g(x)=2log
2
x= x
25 kwi 15:22
stokrotka:
25 kwi 15:50
Godzio:
D = (0,
∞
)
1
(
)
−log
2
x
= 2
−(−log
2
x)
= 2
log
2
x
= x
2
25 kwi 15:55
stokrotka:
sorry pomylka mialo byc:
1
g(x)=
|log
2
x|
2
25 kwi 16:53
stokrotka:
i taki musze nrysowac
25 kwi 16:53
Godzio:
1
2
−log
2
x
= 2{log
2
x
−1
= x
−1
=
x
⎧
1
x
gdy x ≥ 0
f(x) =
⎨
⎩
x gdy x ∊ (0,1)
25 kwi 16:54
Godzio:
2
log
2
x
−1
−− tam gdzie ułamek nie wyszedł
25 kwi 16:55
stokrotka:
okej juz wszystko jasne, dziekuje
25 kwi 16:59