;)
Agula: hej . Sprowadzi mi ktoś to do wzoru skróconego mnożenia?:
8x2 + 8y2 + 120x +84y − 45 = 0
25 kwi 13:46
Agula: 
?
25 kwi 13:58
25 kwi 13:59
Mordo: | | 21√2 | |
(2√2x + 15√2)2 + (2√2y + |
| )2 i sobie odejmij ile tam wyjdzie xd |
| | 2 | |
25 kwi 14:00
Gustlik: 8x2 + 8y2 + 120x +84y − 45 = 0 /:8
| | 45 | |
r= √a2+b2−C=p{  −7,5) 2+(−5,25) 2+ |
| )=√89,4375
|
| | 8 | |
Odp: (x+7,5)
2+(y+5,25)
2=89,4375
25 kwi 14:55
Gustlik: Wskoczya mi emotikonka, ma być tak: r=√(−7,5)2+(−5,25)2+458=... reszta jest dobrze.
25 kwi 14:58