matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
agnieszka:
wyznacz ze wzoru agnieszka: wyznacz a,t ze wzoru v=v
0
− at
25 kwi 10:11
daro:
v−vo
a=−(
)
t
v−vo
t=−(
)
a
wydaje mi się, że tak to będzie.
25 kwi 10:54
Pablo:
a według mnie
v
a=
v
o
− t
v
t=
v
o
− a
25 kwi 10:58
dero2005:
może też być tak
V
o
−V
a =
t
V
o
−V
t =
a
na pewno nie tak jak u
Pablo
25 kwi 11:59