:)
Szymek: WYKAZ ZE − ZADANIE błagam o pomoc normalnie nie potrafię wykombinować nic
http://pokazywarka.pl/ddohak-2/
jest załączone w linku, proszę o twierdzenie dzięki któremu zdobędę maksymalna ilość punktów

dziękuje pozdrawiam
24 kwi 22:14
Eta:
P(Δ ABC)= 8+4=12
ΔABC ~ ΔDEC w skali k >0
to:
to: |AC|= |DC|*
√3
|AD|= |AC| − |DC| =|DC|
√3−|DC|= |DC|*(
√3−1)
zatem:
| | |AD| | | |DC|*(√3−1) | |
|
| = |
| = √3−1
|
| | |DC| | | |DC| | |
c.n.u
24 kwi 22:36
Szymek: dzieki, jeszcze jedno pytanie co oznacza c.n.u?
24 kwi 22:38
Eta:
co należało udowodnić
24 kwi 22:40