funkcje
azo.justyna: 1)dana jest funkcja y=2x2−8x+6
a)znajdz współrzedne wierzchołka i msc 0 tej funkcji
b)sporzadz jej wykres
c)okresl podziały monotoicznosci
d)rozwiaz nierównosc 2x2−8x+6≤0
2)sprawdz trójmian kwadratowy y=3x2−6x+5
24 kwi 22:09
24 kwi 22:16
azo.justyna: błagam o pomoc w rozwiazaniu zadania
24 kwi 22:26
azo.justyna: pisze poprawke w zadaniu!
1) dana jest funkcja y=2
2−8x+6
a)znajdz współrzedne wierzchołka i msc 0 tej funkcji
b)sporzadz jej wykres
c)okresl podział monotoicznosci
d)rozwiaz nierównosc 2
2−8x+6≤0
2)sprawdz trójmian kwadratowy y=3
2−6x+5
miałam problem zeby zrobic do kwadratu
24 kwi 22:38
Maciuś: 2x2−8x+6?
25 kwi 22:07
Mati: 1) a tam nie ma 2x
2 − 8x +6 ?
Δ = 64 − 4 *2 *6 = 48
Δ − 16
Y
w = −2
Miejsce zerowe to delta, wyliczyłem wczesniej, teraz właściwe miejsca zerowe:
25 kwi 22:09
Natalia: 1 a) p=−(−8)/4 = 2
delta=64−48=16
q=−16/8=2
W(2,2)
25 kwi 22:11
pytanie:
1
2x
2−8x+6=0
Δ = 64 − 48 = 16
√Δ = 4
a) W = (2, −2), MZ = 1 i 3
c) malejaca (−
∞,2> rosnaca <2,
∞)
d) .... nie chce mi sie dalej
25 kwi 22:13