matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
artur:
całka chciałbym żeby ktoś rzucił okiem czy dobrze
cos
2
x
1−sin
2
x
∫ctg
2
xdx=∫
dx=∫
dx=−ctgx−x+C
sin
2
x
sin
2
x
oraz pomógł zrobić
e
3x
+1
∫
dx
e
x
+1
24 kwi 18:24
Godzio:
1. Ok 2. Wskazówka: e
3x
+ 1 = (e
x
+ 1)(e
2x
− e
x
+ 1)
24 kwi 18:25