Moniczka: Jak to rozbić pod rysunek ?
f(x)=2|sinx|cosx xE<−2π,2π>
Ja zaczęłam tak :
2|sinx|cosx =0 / ()2 v −2sinxcosx=0 /()2
4sin2xcos2x=0 4sin2xcos2x=0
4sin2x(1−sin2x)=0
4sin2x−4sin4x=0
i co dalej?
czy to w ogóle jest dobrze?
24 kwi 14:06
Moniczka: odwieżam
24 kwi 14:34
Moniczka:
24 kwi 15:00
ICSP: 2|sinx|cosx Najpierw musisz ustalić kiedy sinus jest ≥0 oraz gdzie jest <0
24 kwi 15:15
Moniczka: to nawet Remo wie...
24 kwi 15:17
ICSP: to napisz bo mi sie ksiązki wyjmować z plecaka:(
24 kwi 15:19
Moniczka: czyli wydluzam go dwukrotnie w obie strony to dziala?
24 kwi 15:19
Moniczka: Hm.. chyba się ktoś za mnie podaje. Ja nic nie napisałam. Chyba nawet wiem kto. Jest tu taki
jeden typek..
24 kwi 15:20
ICSP: za mnie tez sie ktoś podaje...
24 kwi 15:21
M4ciek:
W ogóle jakieś herezje zapisałaś, a więc :
1
o dla sin x ≥ 0 i 2
o dla sin x < 0
Dla sin x ≥ 0 :
f(x) = 2sinx
Dla sin x < 0 :
f(x) = − 2sinx
I teraz rysuj
24 kwi 15:22
M4ciek: To jest minus tej stronki ICSP
24 kwi 15:23
Moniczka: Myślę, że Jakub powinien zrobić konta na tej stronie. Takie tylko blokujące nicki. Oczywiście
dostęp bez zalogowania również być powinien. Ale szkoda, żeby takim znakomitościom jak Ty, czy
Godzio, Eta itd. ktoś psuł dobre imię.
24 kwi 15:23
ICSP: teraz to ty herezje prawisz


2sinxcosx = sin2x
−2sinxcosx = −sin2x
24 kwi 15:23
M4ciek: Cholera ,pisze źle myślę dobrze

wrrr...
24 kwi 15:24
M4ciek:
sin 2x − wykres zwężony dwukrotnie
−sin 2x − wykres zwężony i odbity
24 kwi 15:25
hmmm: możesz wytłumaczyć dlaczego ?
24 kwi 15:35
M4ciek:
Bo tak jest i już

z kolei jakbyś miała narysować :
2sinx to wtedy np. wykres rozszerzasz do góry
24 kwi 15:45
hmmm: a nie odwrotnie?
24 kwi 15:48
M4ciek: Nie , zrób jak napisałem wyżej.
24 kwi 16:10