proste pytanie
gg: słuchajcie gdy mam np. takie coś 2=3m+3 mogę to zrobić tak 3−2=3m
a dlaczego gdy np. zrobie to tak 2=3m+3 /:3 nie wyjdzie mi taki sam wynik?
24 kwi 12:57
gg: pomożcie poniewaz mata to nie moja dobra strona a nierozumiem tego
24 kwi 13:07
John: jak ty chcesz to zrobic? 2=3m+3 zmienic na 3−2=3m?
24 kwi 13:10
24 kwi 13:12
gg: źle powiedziałem znaczy zamienić na −3+2=3m
24 kwi 13:13
John: wyjdzie tak samo
24 kwi 13:14
John:
2=3m+3
2−3=3m
−1=3m /:3
2=3m+3 /:3
24 kwi 13:16
gg: dobra juz wiem
24 kwi 13:16
gg: pochrzaniło mi sie cos
24 kwi 13:17
gg: zamotałem poprostu....hehe
24 kwi 13:17