Logarytm
Krzysiek: (log225+log349):(log25+log37)
24 kwi 12:30
Krzysiek: tutaj zamiast znaku dzielenia powinna byc kreska ulamkowa ale jakos nie chcial mi wyjsc ten
zapis na tej stronce
24 kwi 12:36
Kejt: | log225+log349 | | 2log25+2log37 | |
| = |
| = |
| log25+log37 | | log25+log37 | |
| 2(log25+log37) | |
| =2 |
| log25+log37 | |
nie jestem 100% pewna czy tak można.. ale innego sposobu nie widzę (chyba, że na piechotę)
24 kwi 12:39
Krzysiek: o prze kon

tak, tak jest dobrze dzieqwa!
24 kwi 12:42
Kejt: nie bardzo zrozumiałam co napisałeś, ale proszę
24 kwi 12:43
Krzysiek: prze kon z zadania ze przeciez takie proste, prze kon z Ciebie ze to zrobilAS(o ile dobrze
rozumiem nick), prze kon ze mnie ze tego nie zauwazylem
24 kwi 12:53
Kejt: rzecz w tym, że ja nie wiem co znaczy "prze kon"

tak, dobrze zrozumiałeś nick i bardzo mnie
to cieszy.
24 kwi 12:56
Krzysiek: prze kon − osoba ktora dokonala czegos niesamowitego

i mam jeszcze jedno zadanko z log przy
okazji: potrzebuje jakos inaczej zapisac log
3181
24 kwi 12:58
Kejt:
3
x=3
−4
x=−4
24 kwi 12:59
Krzysiek: cale zadanie wyglada tak: log214+log3181−log0,001
24 kwi 13:00
Krzysiek: ladnie, na to bym nigdy nie wpadl

to wyniki jest prosty: −3

dzieki jeszcze raz
24 kwi 13:01
Kejt:
2
x=2
−2
x=−2
log0,001=x
10
x=10
−3
x=−3
24 kwi 13:02
Kejt: proszę
24 kwi 13:02