| α+β | γ | ||
= 90o − | |||
| 2 | 2 |
| γ | ||
i cosγ= 1−2sin2 | −−− ze wzoru na cosinus podwojonego kąta
| |
| 2 |
| α+β | α−β | γ | α−β | γ | ||||||
L=2cos | *cos | +cosγ=2cos(90o− | )*cos | +1−2sin2 | =
| |||||
| 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
| γ | α−β | γ | ||||
= 2sin | * cos | −2sin2 | +1=
| |||
| 2 | 2 | 2 |
| γ | α−β | γ | ||||
= 2sin | ( cos | − sin | ) +1=
| |||
| 2 | 2 | 2 |
| γ | α−β | α+β | ||||
= 2sin | ( cos | − cos | )+1=
| |||
| 2 | 2 | 2 |
| γ |
|
| ||||||||||||||||||||||||||||
=2sin | *2sin | *cos | +1=
| |||||||||||||||||||||||||||
| 2 | 2 | 2 |
| γ | α | β | ||||
= 4sin | * sin | *sin | +1=
| |||
| 2 | 2 | 2 |
| α | β | γ | ||||
= 4sin | *sin | *sin | +1
| |||
| 2 | 2 | 2 |
Wesołych!