filip
karol: 2x
2 − 8x + 5
delta wychodzi 2
√6


a x
1 i x
2

bo coś mi nie wychodzi
23 kwi 18:51
Ricka: no delta nie chce wyjść inaczej
23 kwi 18:53
Ricka: | | 8−2√6 | | 4−√6 | | 4+√6 | |
x1= |
| = |
| lub x2= |
| |
| | 4 | | 2 | | 2 | |
23 kwi 18:54
karol: a x
1 = 6
√2
a x
2 = 4−2
√6
dobrze
23 kwi 18:55
Ricka: tak w odpowiedziach było czy tyle Ci wyszło?
23 kwi 19:08
karol: mi wyszło innaczej
x1 = 4+2√6
x2 = 4− 2√6
23 kwi 19:09
Ricka: tak jak teraz napisałeś według mnie jest dobrze
23 kwi 19:12
karol: no bo w odejmowaniu nie wolno chyba skracać prawda
23 kwi 19:12
karol: a jak to zaznaczyć na osi



?
23 kwi 19:13
John: na oko
23 kwi 19:19
karol: a tak serio
23 kwi 21:51
Rivi: no na oko.
√6~2,45 podstaw to za niego i tyle
23 kwi 22:17