matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miary kątów
DASTII1665:
Proszę tylko o sprawdzenie czy dobrze jesli źle to prosze poprawic
Jaką miarę ma kąt wewnętrzny 20 − kąta foremnego ? 180 (n−2) 180(20−2)=180*18=3240 3240/20=162 ODP: 162 stopnie .
23 kwi 17:54
Ricka:
jest dobrze
23 kwi 17:58
DASTII1665:
to jak dobrze ?
23 kwi 17:59
DASTII1665:
ok dzieki
23 kwi 17:59