log
mat: Zadanie dla ambitnyc

Mi nie chce wyjśc proszę o wskazówke
podaj zbiory AUB , A razy B , A\B , B\A
A= { x: x e C log3 ( 2x−3)<2}
B= {x: xe N 2x + 2x−1 + 2x−2 < bądź rowne 28}
23 kwi 17:39
Ricka: B= {1,2,3,4,5}
A=(−∞,6), x∊C
23 kwi 17:47
John: 2x−3 > 0
23 kwi 17:55
Ricka: czyż bym zrobiła gdzieś błąd?
23 kwi 17:56
John: 2x−3 nie moze byc liczba ujemna a w (−∞,6) jest taka mozliwosc
23 kwi 17:59
Ricka: ahh zapomniałam o założeniach
23 kwi 18:00
John: A = {2, 3, 4, 5}
B = {0, 1, 2, 3, 4, 5}
23 kwi 18:00
Ricka: czy zero należy do N? bo nigdy nie jestem pewna
23 kwi 18:01
John: według tej strony tak
23 kwi 18:04
John: AUB = { 0, 1, 2, 3, 4,5 }
A∩B = { 2, 3, 4,5 }
A\B = ∅
B\A = { 0, 1 }
23 kwi 18:10