dzialeczka
regweg: mamy zamiar kupic prostokatna dzialke o powierzchni 529 m2 .
jakie powinny byc wymiary tej dzialki, aby na jej ogrodzenie zuzyc jak najmniej metrow
bierzacych siatki
23 kwi 13:46
Qba101: Bankowo będzie 23 tylko jak to uzasadnić?
23 kwi 13:57
Qba101: Na pewno musi być między nimi jak najmniejsza różnica, w tym wypadku wynosi ona zero.
23 kwi 13:58
Kejt: trzeba napisać wzór funkcji kwadratowej i wyliczyć jej minimum, czyli wierzchołek, q=23..
niestety zapomniałam jak to się robi i utknęłam przy tym:
P=ab
Ob=2a+2b
ab=529
może ktoś dokończy...
23 kwi 14:01