logarytmy
Gosia: mam kolejne pytanie
do wykresu funkcji f(x)= log4x nie nalezy punkt
a) 1,0
b) 0,5 , −0,5
c) 2,2
d) 16,2
jak to obliczyć ?
23 kwi 10:23
Kejt: podstawiasz pierwszą współrzędną za "x" i wyliczasz 'y' jeśli wyjdzie Ci taki sam jak druga
współrzędna to punkt należy, jeśli nie to nie należy..
a)
f(1)=log41=0 znaczy, że punkt należy..
itd..
23 kwi 10:34
Vizer: Podstawiasz za x pierwsza współrzędną punktu i sprawdzasz czy Ci się zgadza z drugą itd. Jeśli
się nie zgodzi znaczy, że ten punkt nie należy do wykresu tej funkcji.
23 kwi 10:35
Vizer: wrr
Kejt mnie uprzedziła
23 kwi 10:36
Kejt: choć raz byłam pierwsza

ale nie warcz na mnie..
23 kwi 11:55