matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
monika:
Niech A, B należy do Ω. Mając dane P(A suma B) = 2/3 , P(A)=1/2 i P(B)=3/4 , oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A część wspólna B.
25 lut 15:57
Polak:
P(A część wspólna B) = P(A) + P(B) - P(A suma B)
25 lut 16:59