geomatria anal
Ricka: Sprawdź czy punkt P, którego odległość od punktu R=(−1,3) wynosi 4, leży nad prostą o równaniu
y=2.
22 kwi 22:59
Sabin: Yyy... może sobie leżeć a może i nie leżeć...
22 kwi 23:07
Ricka: 
mogłoby być takie zadanko na maturze podstawowej?
22 kwi 23:17
Sabin:
Wydaje mi się, że nie, ponieważ odpowiedź na pytanie "Czy" powinna być "tak/nie", a tu nie
można podać takiej odpowiedzi. No chyba, że jedną z odpowiedzi będzie "nie można podać
odpowiedzi"...
22 kwi 23:20
Ricka: takie dziwne mi się wydawało
22 kwi 23:22
Jack:
po prostu, zadana odległość punktu P od danego innego punktu R wyznacza Ci okrąg. Można by
pewnie zapytać, czy jest możliwe aby punkt P leżał zarazem na/nad/pod prostą y=2...
22 kwi 23:31